Wie zijn we ?

Binnen de stam ziten veel leidingleden, oudleidingleden, scouts met  jarenlange ervaring, stoere verhalen, en gecompliceerde anekdotes. De  stam is een groep apart! Omdat dit de laatste plek is waar je als scout  eigenlijk eindigt, is het meestal een verzameling van jong grut (18+) en  oude fossielen. Deze mensen hebben in de loop der jaren allemaal  hetzelfde opgenomen: De passie van Scouting!

Iedere vrijdagavond komt onze stam bijeen. Op zo”n stamavond komt er  van alles aan bod, van de meest uiteenlopende discussies en gesprekken  over de vreemdste onderwerpen, tot het brainstormen voor grote  groepsactiviteitein of andere activiteiten binnen scouting.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof de stam niet heel veel doet,  toch valt dit altijd heel erg tegen als je kijkt naar de agenda van de  stam! Ieder jaar staat er een geweldig feest, neergezet door stammers,  waarbij iedereen alles regelt. Alles word gedaan door stammers, waarbij  de sherwans en IIG hun handjes bijzetten.

Het jaarlijkse, traditionele derde kerstdagdiner mag ook niet  ontbreken in deze lijst, hierop komen altijd weer een hoop mensen af, en  soms is het dan even goed nadenken wie nou wie is, maar dat krijg je  met een grote groep uiteenlopende mensen.

De stam organiseert hun activiteiten en programma”s geheel  zelfstandig, zonder begeleiding, maar met stamadviseurs. Deze personen  adviseren de stamleden waar nodig. Stamadviseurs zijn over het algemeen  mensen die al heeeeeeeel lang bij de stam zitten, of al heeeeel lang op  scouting zitten. De stam heeft een eigen bestuur, met onder andere een  voorzitter en een secretaris. De stam is een gemengde groep, dus jongens  en meiden zijn hier samen. Het basis-uniform van de stam is een rode  blouse, met installatieteken van Scouting Nederland, en het  jongerenteken als spelinsigne.

Wat doen we ?

De stam doet stiekem best veel, ook al is dat niet altijd te zien, er  is altijd wel iets waar de stammers zich mee bezig kunnen houden. Van  onderhoud aan het clubhuis, tot het organiseren van een feest, de  stammers kunnen alle kanten op! Ook ondersteund de stam soms de andere  leiding, bijvoorbeeld als er een vervoersprobleem is, of wanneer er  tijdelijk extra mensen voor een opkomst nodig zijn. Ook bij  groepsactiviteiten zoals de nieuwjaarsinstuif is de stam actief  betrokken. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken.  Samen feesten, samen opruimen.Dit zijn maar een paar kreten die bij de  stamgroep gelden. Samen organiseer je programma”s, kampen, opkomsten en  kampen.

Opkomst op vrijdag vanaf 21:00 voor meiden en jongens vanaf 18 jaar.

kom een een keer kijken!