Wie zijn we ?

Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de verkenners wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten? Om een mening te kunnen hebben, moet je dingen weten. Je wilt weten hoe de natuur in elkaar steekt. Hoe vies of schoon het water in de Rijn is. Waarom Max Havelaar koffie beter is. En als je genoeg weet, mag je een mening hebben. Bij Scouting mag je zeggen wat je vindt. Ook als je 12 bent.

Een verkenner ontwikkelt z”n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, zeilen, internetten, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken… je kunt het zo gek niet bedenken

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur.Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Niet weten waar je ”s avonds slapen zal. Dikke vrienden worden. De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Ze zorgen ervoor dat de Scouts een eigen clubhuis hebben. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon even gezellig mee. Kom gerust een keer kijken bij de verkenners op zaterdagmiddag.

Wat doen we ?

Verschillende spellen, looptochten, kampen, pionieren teveel om op te noemen.

Opkomst op zaterdag van 14:00 tot 17:00 voor jongens tussen de 12 en 16 jaar oud.

kom een een keer kijken!