Scouting Moordrecht is een van de weinige groepen in Nederland waar je zowel aan land scouting , als water scouting kan doen. Voordeel het is lekker in het dorp zelf, je hoeft dus niet helemaal naar Reeuwijk te fietsen om met boten te mogen werken en varen. Je zit bij de padvindsters of verkenners, leeftijd 11 tot 15 jaar. Maar een keer in de 14 dagen doe je op zaterdag morgen aan water scouting. Vind je alleen varen leuk, dan kan je ook alleen op de WIG. Het is dan ook een keer in de 14 dage op zaterdag morgen, maar je doe wel mee aan alle groeps activiteiten, zoals st. Joris viering, overvliegen, en kerstviering enz.

WAT DOEN WIJ:

  • Onderhoud vletten.
  • Roeien
  • Wrikken ( vooruit komen met 1 riem ).
  • Zeilen
  • Theorie
  • Buiten boord motor varen.

Het is bij ons allemaal heel ontspannend. Maar wil je wat serieuzer zijn ?. We hebben ook contacten in de regio . Je kan dus ook leren voor je C.W.O. diploma. Je gaat dan in de herfst vakantie 5 dagen op zeilkamp bij een groep in de buurt. Je zeilt dan de hele dag, en ‘s avonds heb je theorie les.

wig1

Onze vletten liggen aan het einde van de Westringdijk. We roeien en wrikken op de ringvaart .Zeilen doen we op de Hollandse IJssel. Omdat hier beroeps -vaart is, gaat in principe altijd de Kermit mee als veiligheid boot. Ander lossen we dit op met buitenboord motoren.

Kosten: buiten je normale lidmaatschap kosten, eenmalig E 30,- , voor verf enz.

Alleen WIG lid: alleen lidmaatschap kosten.

De boten zij alleen aanvullend W.A. verzekerd.

 

Info: Kees Vos, tel. 0182-373999  of kees.vos@telfort.nl

Sleper – de kermit

kermit1

Klik hier voor meer informatie over de kermit

De vloot

Klik hier voor meer informatie over de vloot

kom een een keer kijken!