Een nieuw gebouw voor
Scouting Moordrecht!

Een nieuw gebouw voor
Scouting Moordrecht!

Scouting Moordrecht verhuist! We verlaten ons vertrouwde clubhuis aan de Stevensstraat voor een splinternieuw onderkomen bij het nieuwe sportpark ‘t Ambacht. In de tweede helft van 2021 hopen we daarin te kunnen.

Scouting Moordrecht is al meer dan zestig jaar een begrip in Moordrecht en Gouderak. Met een uniek aanbod van activiteiten voor de jeugd vanaf 5 jaar. In een veilige omgeving met avontuurlijke, sportieve en vormende activiteiten ontwikkelen kinderen en jongeren hun creativiteit, sociale vaardigheden, zelfdiscipline en respect voor zichzelf en anderen.

Onze wekelijkse opkomsten worden nu nog gehouden in een gebouw dat in een slechte staat verkeert. Ook de ligging is niet gunstig. Toen het gebouw ruim 30 jaar geleden werd gebouwd, lag het aan de rand van het dorp. Inmiddels is het ingeklemd tussen andere woningen. Een scoutinggebouw hoort ruimte om zich heen te hebben.

Gelukkig is er zicht op verbetering. Na jarenlange inspanningen heeft de gemeenteraad van Zuidplas ingestemd met een verhuizing naar het nieuwe sportpark ’t Ambacht, aan de noordelijke rand van het dorp. Daar hopen we in de tweede helft van 2021 naartoe te kunnen.

Impressie van het nieuwe clubhuis.

Maar daarvoor is nog wel het een en ander nodig. Geld, natuurlijk. De gemeente levert een flinke financiële bijdrage, Scouting Moordrecht heeft in de loop der jaren een eigen bouwfonds opgebouwd en we rekenen op steun van een aantal fondsen die jeugdwerk in het algemeen en scouting in het bijzonder een warm hart toedragen. De Rabobank heeft inmiddels ook een bijdrage toegekend. Maar dat is niet genoeg. We zullen zelf ook nog aan de bak moeten. Met onze leden, hun ouders en opa’s en oma’s, onze oud-leden en onze sponsors.

Als iedereen meewerkt, kunnen we de jeugd van Moordrecht en Gouderak volgend jaar ontvangen in ons nieuwe clubhuis. Een mijlpaal in de geschiedenis van onze groep!

Waarom Scouting Moordrecht een nieuw thuis nodig heeft?
Onze leden vertellen het zelf!

Meer weten over onze groep? Kijk op scoutingmoordrecht.nl

Scouting Moordrecht bedankt haar partners zonder wie het gebouw niet kan worden gerealiseerd: