Fraaie opbrengst sponsortocht en fundraiser: 11.000 euro!

De sponsorfietstocht en de virtuele fundraiser, bedoeld om geld in te zamelen voor de nieuwbouw van ons clubhuis, hebben samen zaterdag 29 mei maar liefst 11.000 euro opgeleverd.

Een groep van negen fietsers, onder aanvoering van Kees Verboom, fietste die dag 7.000 euro bij elkaar. ‘s Morgen vroeg vertrokken ze vanaf het clubhuis aan de Stevensstraat voor een tocht van 268 kilometer rond het Markermeer: via Amsterdam naar Enkhuizen, daarvandaan over de dijk naar Lelystad en vervolgens langs Almere en Utrecht terug naar Moordrecht. Daar kwam ze aan het eind van de middag weer aan.

Kort daarna begon in het clubhuis Esmeralda’s Virtuele Fundraiser, door MT-Streaming live gestreamd via YouTube. De verschillende onderdelen – een scoutingvariant van de kennis- en blufquiz Met het mes op tafel, een veiling van scoutingparafernalia en een muziekquiz – brachten samen 4.000 euro op. Vooral de veiling van oude foto’s, vlaggen, groepsbladen en uniformen (waaronder de bekende hoed met vier deuken) was een succes. Ook gingen onderdelen van het oude clubhuis onder de hamer, zoals de klapdeuren die talloze scouts in de afgelopen 45 jaar open hebben gezwaaid als ze het gebouw in en uit liepen.

De muziekquiz, live gestreamd vanuit het clubhuis.

Wie niet aan een van de beide evenementen heeft meegedaan: doneren kan op elk willekeurig moment via onderstaande knop.

Club van 100

Overigens kan iedereen vanaf nu lid worden van de Club van 100.

Met dank aan MT-Streaming dat de techniek van de fundraiser verzorgde.

Kon je er 29 mei niet bij zijn?

Jammer! Maar niet getreurd, je bijdrage is ook op elk ander moment welkom: