Scouting & Moordrecht

Scouting Moordrecht is een bloeiende groep met een unieke positie binnen het lokale jeugdaanbod. Al meer dan 60 jaar zet scouting in Moordrecht zich in voor de jeugd, door het organiseren van sportieve, avontuurlijke en vormende activiteiten. In deze lange periode heeft Scouting Moordrecht zich ontwikkeld tot een moderne vrijwilligersorganisatie met een veelzijdig programma voor (op dit moment) ruim tachtig jeugdleden en jongeren.

We zijn trots op de actieve rol van Scouting Moordrecht binnen de lokale gemeenschap. De groep is een vaste waarde bij feestdagen als Koningsdag en activiteiten als NL Doet. Scouting Moordrecht organiseert buitenschoolse activiteiten in samenwerking met de lokale basisscholen. Ook andere verenigingen en organisaties weten Scouting Moordrecht te vinden voor hulp of steun, van het uitlenen van tenten voor een voetbalkamp tot het bieden van tijdelijke huisvesting aan een kerkgenootschap.

Scouting Moordrecht zoekt nadrukkelijk aansluiting bij het jeugdbeleid van de gemeente Zuidplas. Die wil, net als wij, de jeugd de aandacht wil geven die zij verdient. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

Scouting Moordrecht is een vaste waarde op Koningsdag.
In 2013 opende Scouting Moordrecht het nieuwe seizoen met een badeendenrace waaraan alle kinderen uit Moordrecht mochten meedoen.