Over Scouting Moordrecht

Wat is Scouting?

Scouting is een internationale jeugd- en jongerenorganisatie vol sport, spel, buitenleven, samenwerken en samenzijn. Scouting heeft zo’n 38 miljoen leden, verdeeld over 160 landen en is daarmee de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van de wereld. Ook veel bekende personen hebben bij scouting gezeten of zitten er nog steeds bij.

De activiteiten die er bij scouting gedaan worden, zijn heel divers. Het accent ligt wel bij het buitenleven, maar dan nog is nog steeds niet in één zin te beschrijven wat je nou doet bij een scoutingvereniging. Je kunt bijvoorbeeld een groot spel op een plein of in het bos doen, een broodje bakken boven een houtvuurtje of een vlot in elkaar pionieren, een speurtocht lopen of een boemerang figuurzagen, een potje voetballen of een fotocollage maken, met een rugzak op je rug gaan hiken of klimmen en abseilen, zwemmen, zeilen, spelen in een muziekcorps, paardrijden of met op afstand bestuurde vliegtuigen bezig zijn en nog veel meer….. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een Scoutinggroep die zich er mee bezighoudt.

Een ander kenmerk van scouting dat door de jaren heen altijd belangrijk is geweest, is het doorgeven van kennis. Als scout leer je als het goed is van de andere mensen in je groep allerlei nieuwe vaardigheden waar je de rest van je leven nog wat aan hebt, en die jij op jouw beurt weer kunt geven aan de mensen die jonger zijn dan jij. Ook leer je om al op jonge leeftijd initiatief te nemen en samen te werken in een groep. Of dit kenmerk van scouting ook echt bij een scoutinggroep aanwezig is, hangt overigens ook af van de ervaring en talenten van de (bege)leiding. Bij de ene groep ligt de nadruk inderdaad op het spelenderwijs van elkaar leren van allerlei vaardigheden, de andere groep houdt zich vooral bezig met het doen van spelletjes die door de leiding verzonnen zijn.

Hoe dan ook: Scouting is samen bezig zijn en dat kan op zoveel verschillende manieren dat het niet te beschrijven is!

Scouting Moordrecht

Scouting Moordrecht is een land- en watergroep aangesloten bij Scouting Nederland. De groep werd officieel opgericht in 1981 al is dit eigenlijk de datum van een samenvoeging omdat er eerder meerdere verenigingen in het dorp waren, welke allemaal samen zijn samengevoegd tot Scouting Moordrecht.

Een complete geschiedenis van Scouting Moordrecht kan gevonden worden op onze nieuwbouw site ➤