Stam

Wat doen we?

Binnen de stam ziten veel leidingleden, oudleidingleden, scouts met  jarenlange ervaring, stoere verhalen, en gecompliceerde anekdotes. De  stam is een groep apart! Omdat dit de laatste plek is waar je als scout  eigenlijk eindigt, is het meestal een verzameling van jong grut (18+) en  oude fossielen. Deze mensen hebben in de loop der jaren allemaal  hetzelfde opgenomen: De passie van Scouting!

Iedere vrijdagavond komt onze stam bijeen. Op zo’n stamavond komt er  van alles aan bod, van de meest uiteenlopende discussies en gesprekken  over de vreemdste onderwerpen, tot het brainstormen voor grote  groepsactiviteiten of andere activiteiten binnen scouting.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof de stam niet heel veel doet,  toch valt dit altijd heel erg tegen als je kijkt naar de agenda van de  stam! Ieder jaar staat er een geweldig feest, neergezet door stammers,  waarbij iedereen alles regelt. Alles word gedaan door stammers, waarbij  de sherwans en IIG hun handjes bijzetten.

Het jaarlijkse, traditionele derde kerstdag-diner mag ook niet ontbreken in deze lijst, hierop komen altijd weer een hoop mensen af, en  soms is het dan even goed nadenken wie nou wie is, maar dat krijg je  met een grote groep uiteenlopende mensen.

De stam organiseert hun activiteiten en programma’s geheel  zelfstandig, zonder begeleiding, maar met stamadviseurs. Deze personen  adviseren de stamleden waar nodig. Stamadviseurs zijn over het algemeen  mensen die al heeeeeeeel lang bij de stam zitten, of al heeeeel lang op  scouting zitten. De stam heeft een eigen bestuur, met onder andere een  voorzitter en een secretaris. De stam is een gemengde groep, dus jongens  en meiden zijn hier samen. Het basis-uniform van de stam is een rode blouse, met installatieteken van Scouting Nederland, en het  jongerenteken als spelinsigne.

De Stam heeft elke week opkomst op vrijdag van 20:00 tot 22:00 voor jongens en meiden vanaf 18 jaar.

Contact

De Stam (leden + leiding) zijn te bereiken via het volgende e-mail adres: stam@scoutingmoordrecht.nl

Kom een keer kijken! ➤

Enkele foto’s