Scouts

Wat doen we?

Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en verken wereld! Sta op je eigen benen en ontmoet nieuwe mensen. Ontwikkel talenten en je eigen mening. Een scout zijn betekend avontuur. Je weet nooit hoe een looptocht verloopt, wat je gaat eten of hoe je dit keer lukt om een vuur maakt. Als je het niet erg vindt om lekker buiten te zijn, samen te werken met andere kinderen en vies te worden, dan is Scouting echt iets voor jou!

Elke zaterdagmiddag zien we elkaar en gaan we toffe dingen doen. Eigenlijk doen we nooit hetzelfde, we bouwen vlotten, spelen toffe spellen, maken vuur, bouwen raketten, bakken pannenkoeken, internetten, zeilen, kamperen onder een zeiltje, verdienen badges…je kunt het zo gek niet bedenken.

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp, het ultieme avontuur! Een week lang weg samen met de andere scouts waar je je eigen keuken bouwt en met je patrouille slaapt in een eigen tent. De hele week zelf koken, spellen spelen, wandelen en natuurlijk de kampprijs winnen! Ook ga je op pad met kaart en kompas, kan jij de route vinden? Gelukkig leren we je door het jaar heen alles wat je moet weten om te overleven in het bos. 

Ben je geïnteresseerd of wil je gewoon een keer komen kijken, dan zien we je graag op zaterdag van 14.00-17.00 uur!

Tijden en leeftijd

De scouts hebben elke week opkomst op zaterdag van 14:00 tot 17:00 voor iedereen tussen de 11 en 16 jaar oud.

Contact

De Scoutsleiding is te bereiken via het volgende e-mail adres: scouts@scoutingmoordrecht.nl

Kom een keer kijken! ➤

Enkele foto’s