Scouts

Wat doen we?

Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en verken wereld! Sta op je eigen benen en ontmoet nieuwe mensen. Ontwikkel talenten en je eigen mening. Een scout zijn betekend avontuur. Je weet nooit hoe een looptocht verloopt, wat je gaat eten op kamp of hoe je dit keer lukt om een vuur maakt. Als je het niet erg vindt om lekker buiten te zijn, samen te werken met andere kinderen en leiding en vies te worden, dan is Scouting echt is voor jou!

Elke zaterdagmiddag zien we elkaar en gaan we toffe dingen doen. Eigenlijk doen we nooit hetzelfde. We bouwen vlotten van hout en touw, internetten, spelen toffe spellen, vuur maken, raketten bouwen pannenkoeken bakken, zeilen, theater, kamperen onder een zeiltje…je kunt het zo gek niet bedenken.

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur! Je bouwt je eigen keuken en zet je eigen tent. Koken doe je ook zelf. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. De leiding maakt het plan voor het kamp maar je mag zelf de plannen uitvoeren. Dus je loopt met je groepje zelf de route of fiets naar het zwembad. Fouten maken is niet erg en hulp is er altijd. Alleen moet je zelf eerst proberen wat vaak leidt tot gave ervaringen. De leiding zorgt ervoor dat er vervoer is, tenten zijn, de boodschappen worden gedaan en noem maar op.

Ben je geïnteresseerd of wil je gewoon een keer komen kijken, dan zien we je graag op zaterdag van 14.00-17.00 uur!

De scouts hebben elke week opkomst op zaterdag van 14:00 tot 17:00 voor jongens en meiden tussen de 11 en 16 jaar oud.

Contact

De Scoutleiding is te bereiken via het volgende e-mail adres: scouts@scoutingmoordrecht.nl

Kom een keer kijken! ➤

Enkele foto’s