De WIG Vloot

De wig vaart met boten van het model  “Lelie vlet “. Bijna alle water scouting groepen in Nederland vaart met dit model boot. Het zijn stalen boten van 5.60 lang, en 1.80 breed. Er zij er tot nu toe zo’n 1800/1900 van gebouwd. Deze vletten hebben twee luchtkasten ,zodat ze niet kunnen zinken.

WIKARO

De Wikaro was de eerste zeilboot die we gekocht hebben. Deze boot met bruine zeilen heeft een zeil opp. Van 12 m2.  Oorspronkelijk is deze vlet gebouwd bij de bedrijfsschool van de werf van “van der Giessen / de Noord “  in Krimpen aan de IJssel. Dit was voor de ‘Johan Willem Friso “ groep in krimpen aan de IJssel . In 1996 hebben we deze boot overgenomen van deze groep. In 2002 ? is hier nog een nieuwe bodem en zwaardkast in gemaakt.

Gonzo, zeilnummer 438

In 2000 hebben we deze vlet overgenomen van de  ” Cornelis de Houtman “ groep in Gouda . Dit is een officiele  “lelie vlet “ met zeilnummer. Het zeilopp. Is 12,5 m2. Een aantal jaren geleden hebben we er nog een buitenboord motor steun op gemaakt. We zeilen vaak op de Hollandse Ijssel, hier komt ook beroepsvaart. Als de wind opeens weg valt moeten we weg kunnen komen voor deze schepen, met onze BB. Motor.

Wiebel

De Wiebel is een zelfbouw vlet, gemaakt door de  “ Olivier van Noord “ groep in Schoonhoven. In 2005 hebben we deze vlet over genomen voor de  “wilde vaart “. De wilde vaart  zijn de oudere scouts vanaf 17 / 18 jaar. Ze varen zelfstandig, daarom hebben we hier ook een BB motor steun opgemaakt.

GHIBLI

De Ghibli is ons bij bootje/boodschappen bootje voor op kamp. Er hangt een 15 pk 2-takt buitenboord motor achter. Deze vlet komt oorspronkelijk van de binnenvaart tanker Ghibli Door een gift van de RABO bank hebben we ook nog een 5 pk 4-takt motor kunnen aanschaffen .Deze motor hangen we achter een  van onze vletten als dit uitkomt.